Home > Over HOOM > Hoe werkt HOOM?

Hoe werkt HOOM?

Voor de mantelzorger

HOOM biedt voorlichting, advies, informatie of vervangende zorg. Ook organiseren wij themabijeenkomsten, lotgenotencontacten of cursussen over verschillende onderwerpen. De consulent denkt met u mee als het gaat om recht op vergoedingen of extra ondersteuning. Een voorbeeld hiervan is  respijtzorg (vervangende zorg). U kunt contact opnemen met de consulent in uw gemeente voor informatie of een afspraak bij u thuis of op kantoor. Onder de knop Werkgebied vindt u de consulent in uw gemeente.

Voor de cliënt

Heeft u een hulpvraag voor regematige ondersteuning bij u thuis dan kunt u een afspraak maken met de consulent en bespreken wat uw wensen en behoeften zijn. Daarna wordt een vrijwilliger gezocht die het best bij u en uw hulpvraag past. De consulent van HOOM zorgt voor goede afspraken houdt ook tijdens de inzet de vinger aan de pols. De consulent blijft dus het aanspreekpunt voor beide partijen. De koppeling is maatwerk. Onder de knop Werkgebied vindt u de coördinator in uw gemeente.

Voor de vrijwilliger

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met de consulent en bespreek uw wensen en mogelijkheden. De consulent zoekt dan de hulpvraag die bij u past en blijft beschikbaar voor uw vragen. HOOM biedt ook trainingen, cursussen en thema-bijeenkomsten voor de vrijwilligers. Om goed voorbereid te zijn en om ervaringen uit te wisselen met andere vrijwilligers. U ontvangt een vrijwilligers-overeenkomst op basis van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) en een HOOM- pas. HOOM zorgt voor een WA- en ongevallen-verzekering en een onkostenvergoeding.

Activiteiten

    [ Print deze pagina ]
    kleine letters Middelgrote letters Grote letters | ZWART/WIT